Vopsitorie in camp electrostatic… Ce este? Avem servicii premium de vopsitorie Bucuresti pentru tine!

Vopsitorie in camp electrostatic – Finisajul Perfect pentru a oferi produsului final o durata de viata ridicata si o calitate care sa satisfaca cei mai pretentiosi clienti, pregatim suprafata pieselor prin curatare, degresare si clatire inainte de vopsirea cu pulberi in camp electrostatic.
Tratamentul aplicat suprafetelor inainte de vopsire are ca scop indepartarea materiilor straine cum ar fi: grasimi, praf, rugina, bavura, urme de sudura etc. astfel incat suprafata sa devina neteda, corespunzatoare procesului de vopsire in camp electrostatic. Piesele metalice se pretrateaza in procesul de pregatire in mod diferit pentru fiecare proiect in parte.

Pentru a pune in practica procesul de vopsire in camp electrostatic vor fi folosite echipamente speciale si utilaje care ofera vopselei pe baza de pulbere sarcina electrica, astfel aceasta este captata de reperul ce urmeaza a fi vopsit, astfel obtitandu-se un strat uniform de vopsea de minim 80μm.
Cel mai important in cadrul acestor echipamente pentru o vopsitorie in camp electrostatic este pistolul de pulverizare si de cele mai multe ori acesta este produs astfel incat sa faciliteze o calitate superioara in ceea ce priveste aplicarea si transferul pulberii. Referitor la pistolul de pulverizare putem adauga faptul ca acesta trebuie bine echilibrat, daca rata de transfer a pulberii este foarte mare, aceasta poate sa scada eficienta depunerii iar cantitatea de pudra ce va fi reciclata in cadrul acestui proces de vopsire electrostatica sa fie foarte mare. Pulberea ce se depune pe podeaua cabinei de vopsit dupa procesul de vopsire este recuperata si refolosita, in acest mod putem vorbi despre o metoda ecologica de vopsire iar reperele vopsite folosind aceasta tehnologie nu pot avea efect negativ asupra mediului.
Intr-un atelier de vopsitorie in camp electrostatic Bucuresti pulverizatoarele se pot seta astfel incat vopsirea sa fie facuta in cele mai bune conditii. Acest procedeu de vopsire este din ce in ce mai utilizat, acest lucru fiind o urmare a faptului ca tot mai multi clienti sunt interesati de o calitate superioara si o rezistenta mai mare in timp  vopsirii in ceea ce priveste vopsirea pieselor metalice si nu numai.

Ultima faza a procesului de vopsire in camp electrostatic este reprezentata de polimerizare sau tratarea termica a reperelor vopsite. Acest lucru se face intr-un cuptor special, numit cuptor de polimerizare. In functie de materialul din care sunt confectionate, reperele care au fost acoperite cu vopsea sub forma de pulbere vor sta un interval de timp (10-20min) la temperaturi intre 140°C si 200°C. In aceste conditii se asigura o polimerizare uniforma pentru vopseaua ce a fost aplicata. Dupa ce procesul de polimerizare a fost efectuat piesele se lasa la racit intr-un mediu fara impuritati sau praf apoi sunt infoliate si asezate pe palet, pregatite pentru ridicare.

Avantaje vopsitorie in camp electrostatic

  • strat de acoperire de doua ori mai gros decat cu vopseaua clasica lichida
  • rezistenta ridicata la actiuni mecanice( impact, abraziune)
  • rezistenta superioara la factori de mediu( raze UV sau caldura)
  • durabilitate si estetica aparte
  • gama de culori variata
  • emisiile de COV sunt reduse prin vopsire electrostatica, gradul de protectie al mediului inconjurator fiind ridicat in raport cu vopsitoria lichida

Total Impact Paint S.R.L. va ofera servicii de vopsitorie in camp electrostatic in cele doua sectii:

1. Statie de vopsit in camp electrostatic si cuptor de polimerizare cu o lungime maxima de 2m

2. Statie de vopsit in camp electrostatic si cuptor care permite polimerizarea pieselor cu o lungime maxima de 7m

Pentru o oferta personalizata va rugam sa ne contactati.

  Există trei metode de bază pentru vopsirea prin pulverizare: presiune joasă (metoda convențională), vopsire sub presiune înaltă și vopsire in camp electrostatic. Toate trei pot fi utilizate pentru pulverizarea la rece sau la cald. Fiecare are propriile lor caracteristici și, pentru a decide care este cea adecvată pentru o anumită aplicație, trebuie să se țină seama de o serie de factori, cum ar fi economia utilizării vopselei, finisajul și capacitatea.
  O vopsitorie in camp electrostatic reprezinta cea mai rapida si mai eficienta tehnologie prin care se pot dezvolta vopselurile industriale. Aceasta dezvoltare remarcabila este posibila si datorita impactului pe care il are asupra mediului inconjurator, si de asemenea pentru aplicarea foarte usoara a acesteia pe diferite suprafete. Totodata acest tip de vopsire poate avea si o durata mare de garantie in raport cu celelalte metode de vopsire.
  Acest proces, utilizat pe scară largă în industria auto, poate funcționa și pentru casa sau afacerea ta. Este deja utilizat în aplicații comerciale pentru lucrări precum garduri metalice, balustrade, uși și ferestre. Aceste obiecte mari se dovedesc dificil de livrat către un atelier de acoperire cu pulbere.

Care sunt etapele procesului de vopsire in camp electrostatic?

  1. Prima etapa este prepararea suprafetei. Inlatura murdaria, uleiurile, lubrifiantii, reziduurile de metal sau de sudura de pe suprafata ce urmeaza a fi vopsita inainte de inceperea procesului. In acest proces sunt implicate utilizarea fosfatilor sau a cromatilor in bai de scufundare sau prin pulverizare. Acest proces se face de obicei in mai multe etape: degresare, cizelare, inlaturarea petelor, clatire si in final cromatarea piesei.
  Alta metoda de preparare a suprafetei este reprezentata de sablare. Aceasta etapa consta in curatarea si netezirea suprafetei printr-un jet de material abraziv improscat cu aer comprimat si se foloseste pentru produse confectionate din sticla, lemn sau plastic. Rolul etapei de pretratare este de a curata suprafata ce trebuie vopsita dar si de a imbunatati aderarea pulberii la acesta.

  2. A doua etapa este aplicarea vopselii pe suprafata pieselor. Cel mai des intalnita metoda de a vopsi in camp electrostatic este metoda aplicarii vopselei cu un pistol electrostatic. Acest pistol da pulberii o incarcatura electric pozitiva dupa care urmeaza sa o pulverizeze catre piesa impamantata cu ajutorul uni jet de aer comprimat.
  Piesa urmeaza sa fie incalzita iar pulberea se topseste si formeaza un film uniform dupa care urmeaza sa fie racita pentru ca stratul de vopsea sa se raceasca. Destul de frecvent se intalneste metoda de incalzire in prealabil a metalului dupa care sa fie pulverizata vopseaua. Procesul de preincalzire al metalului poate ajuta la formarea unui strat de vopsea mai uniform insa poate si sa creeze alte probleme precum scurgeri cauzate de pulberi in exces.

  Se mai foloseste si pistolul Tribo care au rolul de a incarca electric pulberea prin frecare de un tub de teflon ce este pozitionat in teava pistolului. Aceste pistoale reduc diverse probleme ce apar din cauza pistoalelor Corona dar pot aparea si efecte adverse precum inter-ionizarea.

  3. Etapa finala este cea de intarire. In momentul in care stratul de pulbere termorigida este supus unor temperaturi inalte, incepe sa se topseasca, sa se reverse si sa reactioneze chimic pentru a forma un polimer cu masa moleculara mai mare intr-o structura de retea. Acest process de intarirea are nevoie de o temperatura specifica pentru o intarirea completa si pentru a atinge specificatiile dorite ale filmului.In general pulberea se intareste la 200 grade Celsius.
  Compania Electrostatica.ro executa procesul de vopsire in camp electrostatic de la A la Z. Pregatim suprafetele prin curatare, si degresare, le acoperim cu vopsea pe baza de pulbere de cea mai buna calitate si le introducem in cuptor pentru procesul de polimerizare.

Ce este un camp electrostatic? Stiati ca a fost descoperit prima data in anul 1832 ?

  Când două obiecte apropiate au sarcini electrice diferite, există un câmp electrostatic între ele. Un camp electrostatic se formează, de asemenea, în jurul oricărui obiect care este încărcat electric. Un obiect este încărcat negativ (-) dacă are un exces de electroni în raport cu mediul sau. Un obiect este încărcat pozitiv (+) dacă este deficitar în electroni în raport cu mediul sau.
  Câmpurile electrostatice sunt oarecum asemanatoare cu câmpurile magnetice. Obiectele se atrag dacă sarcinile lor au polaritate opusă (+/-); obiectele se resping dacă sarcinile lor sunt de aceeași polaritate (+ / + sau – / -). Liniile de flux electrostatic din vecinătatea unor obiecte incarcate opus sunt similare cu liniile de flux magnetic între și în jurul unei perechi de poli magnetici opuși. Din alte pucte de vedere, câmpurile electrostatice și magnetice diferă.

  Câmpurile electrostatice sunt blocate de obiecte metalice, în timp ce câmpurile magnetice pot trece prin majoritatea metalelor. Câmpurile electrostatice apar dintr-o diferență de potențial sau un gradient de tensiune și pot exista atunci când purtătorii de sarcină, cum ar fi electronii, sunt staționari (de aici si „static” în „electrostatic”). Câmpurile magnetice apar din fluxul de curent.
  Atunci când purtatorul de sarcina este accelerat, (spre deosebire de deplasare la viteză constantă), se produce un câmp magnetic fluctuant. Acesta dă naștere unui câmp electric fluctuant, care la rândul său produce un alt câmp magnetic variabil. Rezultatul este un efect de „salt”, în care ambele câmpuri se pot propaga pe distanțe vaste prin spațiu.
  Un astfel de câmp sinergic este cunoscut sub denumirea de câmp electromagnetic și este fenomenul care face posibilă comunicațiile wireless, transmisia și sistemele de control.

  Vopsirea electrostatică este un proces de fabricație care utilizează particule încărcate pentru a picta eficient o piesă de lucru. Vopseaua, sub formă de particule de pulbere sau lichid atomizat, este inițial proiectată spre o piesă de lucru conductoare folosind metode normale de pulverizare și este apoi accelerată spre piesa de lucru cu o puternică încărcare electrostatică.
  O completare a procesului de acoperire electrostatică (sau acoperire electronică) este introducerea părților conductoare electric într-un rezervor de vopsea care este apoi încărcat electrostatic. Legătura ionică a vopselei cu metalul creează acoperirea vopselei, în care grosimea acesteia este direct proporțională cu durata de timp în care părțile sunt lăsate în rezervor și timpul în care încărcătura rămâne activă. Odată ce piesele sunt scoase din rezervorul de vopsea, acestea sunt clătite pentru a îndepărta orice vopsea reziduală care nu este legată ionic, lăsând pe suprafața piesei o peliculă subțire de vopsea lipită electrostatic.

  Caracteristicile procesului de vopsire in camp electrostatic:
  – Foloseste o încărcare electrostatică de înaltă tensiune
  – Utilizează 95% din vopsea pulverizată datorita unei mai bune acoperiri.
  – Materialele de vopsea pot fi pulbere sau lichide
  – Procesul poate fi automat sau manual
  – Piesele de lucru trebuie să fie conductoare
  – Vopseaua aderă extrem de bine și este foarte dificil de îndepărtat fără mijloace agresive de îndepărtare.
  Cele mai obișnuite locuri pe care puteți vedea o suprafață pictată electrostatic includ birouri care folosesc mobilier metalic, precum și locuri de muncă, săli de sport și școli cu vestiare.
  Alte locuri și obiecte care pot beneficia de avantajele procesului de vopsire electrostatică sunt:

  – Dulapuri și rafturi de depozitare în birouri mari, spații de depozitare și magazine.
  – Pereți metalici exteriori pe clădiri comerciale sau industriale
  – Garduri și balustrade, zone publice de agrement sau parcuri de distracții
  – Tuburi pentru conducte de aer în clădiri comerciale, industriale sau școlare și alte clădiri publice.
  Vopsitorii electrostatici comerciali și producătorii de echipamente electrostatice de vopsire se referă adesea la dispozitivul proiectat pentru atomizarea și pulverizarea vopselei ca „pulverizator” sau „pistol de vopsea”. Acest lucru se datorează faptului că este conceput ergonomic pentru a se potrivi în mâna ta ca o armă.
  Pentru a pune in practica procesul de vopsire in camp electrostatic vor fi folosite echipamente speciale si utilaje care ofera vopselei pe baza de pulbere sarcina electrica, astfel aceasta este captata de reperul ce urmeaza a fi vopsit, astfel obtitandu-se un strat uniform de vopsea de minim 80μm.

In ce consta procesul de vopsire in camp electrostatic ?

  Piesa merge pe o bandă transportoare spre o cabină de vopsea sau rezervor de vopsea, unde este pulverizată cu un pistol de pulverizare sau este scufundată în particule de vopsea încărcate electrostatic. Integrată într-o cabină de vopsea cu pulbere este o unitate de recuperare a pulberii, care recuperează între 95% și 100% din straturile de vopsire.
  După acoperirea piesei, aceasta continuă pe banda transportoare până la un cuptor, unde vopseaua este întărită prin coacere. Avantajele procesului de acoperire electrostatică sunt capacitatea de a recupera puțin spray-ul excesiv și automatizarea procesului care va reduce costurile. Motivul pentru micul împrăștiere este că particulele de vopsea care nu lovesc piesa se vor transforma în aer și se vor întoarce la bucată.

  Există, de asemenea, unele dezavantaje ale procesului: totul în zona acoperirii trebuie să fie împământat pentru a preveni acumularea statică și poate arca cu ușurință, deteriorarea dispozitivelor de agățare și / sau locațiile în care dispozitivele se sprijină pe transportor. Toate umerașele, transportoarele etc. trebuie curățate deseori pentru a asigura un teren bun și pentru a împiedica oricine din zonă să sufere un șoc sever.
  Într-un sistem aerian, orice adâncitură a piesei care este acoperită poate fi ratată, deoarece vopseaua electrostatică este mai atrasă de colțuri și margini ascuțite; acest lucru înseamnă că un alt proces pentru acoperire poate fi o opțiune mai bună dacă piesa are adâncituri. În procesul de scufundare, înfășurarea aerului poate apărea în orificii orbe și adâncimi, astfel încât poziționarea părții pe măsură ce intră în rezervorul de vopsea este esențială în eliminarea oricărui aer prins care va restricționa acoperirea vopselei.

  Pentru a oferi produsului final o durata de viata ridicata si o calitate care sa satisfaca cei mai pretentiosi clienti, pregatim suprafata pieselor prin curatare, degresare si clatire inainte de vopsirea cu pulberi in camp electrostatic.
  Tratamentul aplicat suprafetelor inainte de vopsire are ca scop indepartarea materiilor straine cum ar fi: grasimi, praf, rugina, urme de sudura, astfel incat suprafata sa fieneteda, corespunzatoare procesului de vopsire in camp electrostatic.
  Piesele metalice se pretrateaza in procesul de pregatire in mod diferit pentru fiecare proiect in parte.
  Cum funcționează vopsirea prin pulverizare electrostatică?
  Functioneaza folosind ioni incarcati pozitiv atasati particulelor atomizate. Aceste particule gravitează până la metalul împământat, încărcat negativ. La fel ca un balon cu electricitate statică, încărcarea „lipeste” particulele de obiect și se dispersează uniform.

Stiati care sunt avantajele vopsitorie in camp electrostatic vs. o vopsitorie normala?

  ● strat de acoperire de doua ori mai gros decat cu vopseaua clasica lichida
  ● rezistenta ridicata la actiuni mecanice (impact, abraziune)
  ● rezistenta superioara la factori de mediu (raze UV sau caldura)
  ● gama de culori variata
  ● emisiile de COV sunt reduse prin vopsire electrostatica, gradul de protectie al mediului inconjurator fiind ridicat in raport cu vopsitoria lichida
  Total Impact Paint S.R.L. va ofera servicii de vopsitorie in camp electrostatic in cele doua sectii:
  1. Statie de vopsit in camp electrostatic si cuptor de polimerizare cu o lungime maxima de 2m
  2. Statie de vopsit in camp electrostatic si cuptor care permite polimerizarea pieselor cu o lungime maxima de 7m
Pentru o oferta personalizata va rugam sa ne contactati!

vopsitorie in camp electrostatic
vopsire in camp electrostatic
Scroll to Top