Ce este de fapt o vopsitorie in camp electrostatic… Avem servicii premium de vopsitorie București

  Trafaleții și periile pot lăsa dungi vizibile, iar vopselele pe bază de latex și ulei pot bula sau coaja pe suprafețe complexe. Pentru o finisare vopsită netedă și durabilă pe aproape orice suprafață metalică, vopsirea electrostatica este cea mai bună opțiune, oferind rezultate superioare. Dacă înțelegeți cum un magnet se lipește de partea unui frigider, știți că moleculele pozitive și negative atrag. Metalul din frigider are molecule negative, iar magnetul este încărcat pozitiv, creând o atracție între cele două suprafețe pe măsură ce moleculele ajung să se conecteze între ele.
  Același concept este folosit intr-o vopsitorie in camp electrostatic. Cu vopsea electrostatica, moleculele de vopsea sunt încărcate pozitiv, deoarece lasă duza de pulverizare într-un câmp electric care le direcționează spre sarcina negativă a suprafeței metalice. Atracția dintre moleculele pozitive și negative este de 75 de ori mai puternică decât gravitația.

  Forța de tracțiune este atât de puternică încât chiar și vopseaua pulverizată ușor peste sau departe de suprafața metalului va încerca să schimbe direcția pentru a ateriza pe metal. Moleculele de vopsea sunt atrase de cea mai mare încărcare; picăturile pulverizate vor merge automat în zonă fără vopsea pentru a crea o suprafață uniformă. Pictura electrostatica diferă de vopsea standard prin spray prin atracția magnetică dintre vopsea și suprafața metalică.
  Vopseaua de la pulverizatoarele convenționale merge acolo unde este îndreptat pistolul, dar există mai multă pulverizare și este dificil să creezi o acoperire uniformă. Intr-o vopsitorie in camp electrostatic se creează un mediu în care vopseaua este pulverizată, apoi autopropulsată spre metal cu atracția magnetică, reducând acoperirea excesivă și inegală în timpul procesului.

De ce este benefică vopsirea in camp electrostatic de la Electrostatica

  Odată ce înțelegeți cum funcționează o vopsitorie in camp electrostatic, este evident că este mai ușor să pictați metal cu această metodă. Cu toate acestea, este mai mult decât simplitatea care face acest proces mai de dorit. Există multe alte avantaje în utilizarea vopselelor electrostatice pentru o varietate de suprafețe metalice. Acoperire asemănătoare pudrei.
  Învelișurile cu pudră sunt populare pentru suprafețele metalice pentru protecție și durabilitate, dar de obicei trebuie aplicate într-un cadru din fabrică. Pictura electrostatica creează un strat de protecție la fel de neted și de protecție, dar procesul este portabil și poate fi realizat la fața locului pentru reamenajarea obiectelor metalice existente.
  Reducerea pierderii de vopsea și exfolierea – Vopsirea electrostatica poate avea o rată de transfer de până la 98%, reducând exfolierea și risipa de vopsea. Pulverizatoarele de vopsea obișnuite au doar 40% eficiență, cu mai multă pulverizare și unele uscări de vopsea în aer înainte de a ajunge vreodată la suprafață.

Folosind vopsirea in camp electrostatic, obiectele au nevoie de un singur strat de vopsea

  Valoare adăugată – in vopsitorie in camp electrostatic Bucuresti – nu este neapărat mai ieftină decât alte tipuri de vopsire, dar aduce un plus de valoare. Datorită eficienței, calității și chiar a acoperirii, majoritatea articolelor au nevoie de un singur strat de vopsea. În plus, există valoarea extinderii duratei de viață a obiectelor metalice cu un strat de vopsea rapid; arată din nou și sunt protejați de ani buni de rugină și deteriorare. Rapid și convenabil.
  Multe proiecte de vopsire electrostatica pot fi realizate acasă sau de afaceri pentru comoditate. În plus, timpul de uscare este minim. Majoritatea locurilor de vopsea electrostatice sunt uscate în câteva ore. Suprafață durabilă, versatilă. Pictura electrostatica creează o suprafață neporoasă ușor de curățat și igienică. Rezistă la pete și scurgeri, iar majoritatea curățătorilor pot fi utilizate în siguranță, fără a deteriora suprafața. Suprafață elegantă. Vopseaua electrostatica nu atrage doar metalul; de asemenea, nu se aglomerează sau nu picură ca vopseaua convențională.

Vopselele electrostatice au mai multe variante de culori

  Acest lucru se datorează faptului că moleculele de vopsea sunt toate încărcate pozitiv și se resping una de la alta, creând o ceață fină, care este mai bună pentru suprafețele metalice și o acoperă uniform pentru o suprafață elegantă. Articolele vechi arată bine din nou. Indiferent dacă este vorba despre o cadă de picior cu gheare vechi din casa dvs. sau echipament comercial din metal la afacerea dvs., puteți restaura obiectele utilizabile care au nevoie doar de o renovare a suprafeței. Opțiuni de culoare.
  Vopselele electrostatice vin în multe opțiuni de culoare pentru a răspunde nevoilor dvs., inclusiv culori personalizate pentru vopsea pentru a se potrivi cu suprafețele existente.
  Când vine vorba de vopsirea metalelor precum garduri din fier forjat, echipamente exterioare, frigidere vechi, căzi antice și echipamente de birou, vopseaua electrostatica oferă multe avantaje. Cu toate acestea, necesită expertiza, echipamentul și vopseaua potrivite pentru a crea noile suprafețe dorite.

Vopsitorie in camp electrostatic si pulverizatoare electrostatice de vopsea pentru vâscozitate scăzută!

  Învelișurile purtate de solvenți, inclusiv acoperirile cu conținut scăzut, mediu și ridicat de solide, emailuri, lacuri și acoperiri cu două componente, pot fi de încredere pentru a oferi finisaje dure și durabile. Aceste acoperiri sunt adesea aplicate cu spray de aer sau tehnologie fără aer asistată de aer.
  Pulverizarea electrostatica prin pulverizare utilizează un flux de fluid de presiune joasă este utilizată pentru aplicarea vopselelor cu vâscozitate scăzută până la medie pentru produsele care necesită un finisaj de înaltă calitate, clasa A sau decorativ. Pulverizarea electrostatica fără aer, asistată de aer, folosește vopsea sub presiune pentru atomizare și aer comprimat la capac pentru controlul modelului.
  Pulverizarea electrostatica fără aer, asistată de aer, rezolvă multe probleme care apar cu utilizarea de acoperiri cu vâscozitate ridicată și solide ridicate, precum și alte probleme asociate încălzirii și folosirea unor presiuni mai mari de fluid pentru a ajuta la atomizarea materialelor mai vâscoase.

  De ce aplicarea electrostatica este mai puternică decât alte finisaje industriale?
  Sarcina electrostatica dintre particulele de vopsea încărcate negativ și suprafața încărcată pozitiv a produsului dvs. creează legături ionice între cele două materiale. Legăturile ionice sunt una dintre cele mai puternice legături chimice, făcând vopsirea prin pulverizare electrostatica una dintre cele mai durabile tehnici de finisare industrială.
  Vopsirea electrostatica prin pulverizare funcționează încă pe suprafețe nemetalice. Specialiștii în sisteme de finisare industrială pot împământa elementele nemetalice prin plasarea metalului în spatele acestuia la împământarea suprafeței sau prin tratarea acestuia cu un grund încărcat pozitiv înainte de aplicarea vopselei electrostatice. Comparativ cu aplicarea pulberii și finisajele obișnuite ale vopselei, vopsirea electrostatica prin pulverizare: Arată mai bine echipamentul dvs. datorită unei aplicații mai uniforme Economisește bani pentru cantitatea de vopsea necesară acoperirii. Menține producția la timp fără întârzieri, deoarece nu necesită demontarea sau tratarea în afara amplasamentului echipamentelor. Vopsirea electrostatica prin pulverizare elimină – relocarea costisitoare și riscantă a echipamentelor.

  Scurt istoric al tehnologiei de vopsire electrostatica Finisarea electrostatica a fost fondată în 1931 de Harold Ransburg, când, de tânăr, a trebuit să părăsească studii universitare pentru a ajuta afacerile tatălui său, Harper J. Ransburg Co. din Indianapolis, IN. În timpul lucrării lui Harold de a picta gresie și obiecte casnice din metal, a experimentat cu echipamente cunoscute pentru a încărca particule de vopsea și a dezvoltat un sistem de pictură electrostatica numit „Nu. 1 proces. " Procesul a fost utilizat pe scară largă pentru vopsirea munițiilor și a proviziilor în timpul celui de-al doilea război mondial.
  În timp ce continua să experimenteze, Ransburg a aflat că poate încărca negativ particulele de vopsea atomizate și, de asemenea, să încarce obiectul care trebuie acoperit – sau să-l facă un teren neutru – creând un câmp electrostatic. Acest câmp trage apoi particule de vopsea către element.

  Prin inovație, Ransburg a dezvoltat Procesul nr. 2 în 1948 și a introdus un pistol pulverizator pentru acest proces la mijlocul anilor 1950. Procesul și echipamentul electrostatic de vopsire au devenit mai utilizate pe scară largă în anii '60. Avansările, inclusiv aplicațiile în afara vopsirii, continuă și astăzi.
  Întreprinderile comerciale și industriale, precum și instituțiile precum școlile, spitalele și guvernele pot beneficia de tehnologia și procesele de vopsire electrostatica care au fost perfecționate de mai bine de 80 de ani. Pentru a primi o încărcare și a fi atras electrostatic de ținta sa de suprafață, trebuie cunoscute măsurile de conductivitate și rezistivitate ale vopselelor utilizate. Rezistivitatea electrică reprezintă o măsură a cât de puternic se opune un material fluxului de curent electric. Vopseaua cu o rezistivitate scăzută permite mișcarea unei încărcări electrice. Conductivitatea reprezintă cantitatea reciprocă de rezistivitate și o măsură a capacității materialului de a conduce un curent electric.

vopsitorie in camp electrostatic
vopsire in camp electrostatic
Scroll to Top